Blog over ontspannen of Mindfull zijn?

Gepubliceerd op 8 januari 2019 om 12:08

Ik had “iets” met Mindfulness. Het kwam telkens terug, bij cliënten en als ik mijn mailbox opende. Zo’n woord waarvan mijn nekharen eigenlijk overeind schieten…Het viel me ineens op. Waarom voel ik dat toch zo?

 

Laatst was ik bezig met de verspreiding mijn e-book met drie korte “ontspanningsoefeningen”.  Waarom noem je het geen Mindfulness oefeningen, vroeg iemand mij……. Ja, das een hele goede vraag! Waarom eigenlijk niet??? 

 

Want Mindfulness is tegenwoordig zeker een bijzonder “magisch” woord, zullen we maar zeggen! En natuurlijk ook een bewezen methodiek. Je wordt er rustiger van, gaat helderder denken en komt sneller tot “ontspanning”.

 

Maar waar ligt dan mijn weerstand tegen het woord?  Want dat is eigenlijk wat ik voel…. Weerstand! Als ik er lang over na denk, komt dat omdat ik het zo beladen en zweverig vind klinken. Zo, die is er uit! En ik wil niet zweverig zijn, ik wil met twee benen aan de grond blijven staan! (Als ik het zo opschrijf, zie ik mezelf bijna stampvoeten) Snap je wat ik bedoel?

 

Ik hoor zelf veel liever “ontspanningsoefening”. Klink veel beter, ha! Want dat is in mijn beleving een, bijna magisch, woord. Dus gebruik ik deze term ook graag bij mijn cliënten, omdat sommigen nu eenmaal liever een ontspanningsoefening doen, dan een “Mindfulness oefening”. Maar is dat ook echt waar??? Ik bedoel dat mijn cliënten liever een ontspanningsoefening doen? Dat kan ik niet weten... Dit is iets van mij!  Een van mijn cliënten vroeg mij laatst of dat nu “Mindfulness” heet. En dan zeg ik dat het klopt, het zijn Mindfulness oefeningen, die ik je mee geef!

 

Ik heb er nog een tijdje over na gedacht…. Feit is gewoon, dat de oefeningen werken! En dus heb ik “ongemerkt” al veel oefeningen verwerkt in mijn coaching sessies. Want de meeste vrouwen komen bij mij, juist omdat ze niet langer geleefd willen worden, omdat ze moe worden van hun eigen gedachten en dus een stukje rust in hun hoofd willen creëren.  

 

En wat is er, voor mij als coach, nu mooier om te zien dat een cliënt opgewekt en “ontspannen” naar huis gaat! Dat was nu dus weer het geval. Afscheid genomen van een mooie vrouw, die weet welke kant ze op wil, zich lekker voelt en blij is!

 

Ondertussen ben ik zo ver dat de lading van het woord “Mindfulness” er voor mij af is. Want als je helder kan denken, dus je “Mind” minder “full” is, dan is het leven leuk, uitdagend en spannend. En zo klinkt het (voor mij dan) een stuk minder zweverig. Op deze manier leer ik ook weer veel van mijn cliënten over mezelf, over mijn weerstand tegen dingen en zoals nu.... tegen een woord!

 

Oh ja! Het e-book heeft uiteindelijk dus wel de titel: “3 Gratis Mindfulness oefeningen” gekregen….

Je kan het hieronder downloaden 

Mission accomplished!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.