Een stap in de goede richting, 7 tips

Gepubliceerd op 10 maart 2019 om 14:17

Soms voel je je ontevreden of ongelukkig met je leven en voel je dat er iets moet veranderen of dat je andere gewoontes aan moet leren. Als je jezelf nieuwe gewoontes aan leert, ga je ook anders tegen het leven aan kijken. Dat zal je meer voldoening en geluk geven.

Dit blog zal je niet alle antwoorden geven die je nodig hebt, maar het is een stap in de goede richting. Je moet later niet hoeven zeggen: “had ik nou maar”!

Hieronder geef ik je 7 tips om je te helpen je leven te veranderen en alsnog te worden wie je zo graag wil worden. En het begint allemaal met keuzes die jij alleen voor jezelf kan maken!

Erken de fouten die je in het verleden gemaakt hebt en leer ervan!

Alles in het leven draait om het maken van keuzes. Het vermogen om keuzes te maken, beslist je realiteit van vandaag. Je staat waar je nu staat, door de keuzes die jij gemaakt hebt. Je hebt, als het goed is, geleerd van de fouten die je in je verleden gemaakt hebt en ze helpen je nu in de goede richting.

Ban perfectionisme uit je systeem

Dit is iets waar ik zelf ook zo mee geworsteld heb! Want oh, wat wilde ik alles graag perfect doen en maken! Perfect bestaat niet en pas als je je dit realiseert, kan je meer ontspannen en je gelukkiger voelen. Perfectionisme is een soort idealisme en het komt je gemoedstoestand niet ten goede. Weet dat jij goed genoeg bent en wees gelukkig met de fijne dingen die je hebt. Maak realistischere doelen voor jezelf, desnoods opgedeeld in stapjes.

Zorg dat je steun hebt van de mensen om je heen

Je hebt nu eenmaal steun nodig van de mensen om je heen, mensen die er onvoorwaardelijk voor je zijn, wat er ook gebeurt en die niet bang zijn om jou ook de waarheid te vertellen, als dat nodig is. Vermijd mensen die altijd met je mee praten. Verzamel mensen om je heen die jou willen steunen en aanmoedigen in het behalen van je doelen en je dromen.

Heb vertrouwen in jezelf en je groeit tot grote hoogte

Hoe denk jij over jezelf? Gedachten bestaan uit beperkingen en mogelijkheden. En het is aan jou om te bepalen welke gedachten je over jezelf gelooft. Als je denkt dat je iets niet zal bereiken, zal je het waarschijnlijk ook niet bereiken en andersom. Uit positieve gedachten komen ook positieve dingen voort!

Zie je angsten onder ogen en kom uit je “comfort zone”

Ooit gehoord van de uitdrukking “alles wat je wil ligt buiten je comfort zone”? Dus…. Wat ga je doen? Wat jij wil komt niet zo maar naar je toe. Als je iets echt graag wil, dan moet je er ook helemaal voor gaan! En geloof me, daar kan nooit iets slechts uit voort komen… Het lukt je, of je leert er van!

Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen

Daag jezelf uit om eens iets nieuws te proberen, dingen die je normaal nooit zou doen.

Neem een social media break

Kijk eens een paar dagen niet op social media. Doe dat voor je geestelijke gezondheid. Het is namelijk vaak lastig om jezelf niet te vergelijken met dat wat anderen op social media plaatsen. Kijk vooral eens naar het nieuws op tv of naar een paar mooie documentaires. Zo zie je namelijk hoe andere mensen leven, want zeg nu zelf, niemand “post’ zijn of haar slechtste dagen op social media!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.