NEI therapie

Om snel tot de kern van een probleem te komen, werk ik graag met de methode NEI (Neuro Emotionele Integratie). Hieronder leg ik uit hoe de NEI methode werkt en wat je er zoal mee kan.

Waarom NEI therapie

Als onverwerkte emoties je belemmeren in je dagelijks leven, wil je daar zo snel mogelijk iets aan doen. Dergelijke gevoelens kunnen leiden tot lichamelijke klachten of je remmen in je persoonlijke ontwikkeling. In beide gevallen zit je hoe dan ook niet lekker in je vel, soms raak je depressief. Ga je naar een psycholoog of arts, dan moet je door een lange weg van praten. Vaak het herbeleven van pijn, emoties of trauma’s. Bij NEI is dit niet nodig. Met NEI therapie pak je de oorzaak van je klachten aan, niet de symptomen.

Wat is NEI therapie

NEI, de afkorting van Neuro Emotionele Integratie, is een methode die onverwerkte emoties opspoort en helpt deze los te laten. Alle emoties die je doorloopt in je leven sla je op in je onderbewuste. Wanneer hier onverwerkte emoties deel van uitmaken, kan dit leiden tot psychische klachten of lichamelijke klachten. De NEI therapeut stelt je vragen. In combinatie met het gebruik van het hulpmiddel de ‘biotensor’, of de spiertest, komt de therapeut snel tot de kern van het probleem en kan zo blokkades wegnemen.

NEI therapie voor uiteenlopende klachten

Meestal voel je zelf wel aan dat je lichamelijke klachten of psychische klachten je belemmeren in je dagelijks leven. Maar vaak weet je niet hoe je dit moet oplossen. Mentale of fysieke klachten, waarbij NEI therapie erg nuttig kan zijn, zijn bijvoorbeeld:

  • rouwverwerking
  • Stress / overspannen / burn-out
  • onverwerkt verdriet
  • niet weten wat je wilt
  • traumaverwerking
  • overige psychische klachten
  • vermoeidheid
  • slapeloosheid
  • lichamelijke klachten / pijn
  • allergieën / eczeem

De behandeling na een NEI Sessie

Eén sessie is vaak al genoeg om tot de kern van de klacht te komen. Soms zijn er meer behandelingen nodig. Met de uitkomst van de sessie adviseert de NEI therapeut de cliënt wat de beste manier is om de klachten te behandelen. Dit kan met homeopathische middelen, zoals onder andere Bloesem therapie. Ook kan met Reiki of andere (alternatieve) methode, verder tot een oplossing worden gekomen. Met NEI therapie werkt deze oplossing in de meeste gevallen permanent.

NEI therapie geschikt voor kinderen en volwassenen

NEI therapie is geschikt voor jong en oud. En vooral voor kinderen is NEI therapie een prettige manier om tot een oplossing van met name psychische klachten te komen. Ze hoeven zich niet in een medische omgeving te bevinden en geen nare traumatische ervaringen te herbeleven. Lange praatsessies zijn niet nodig.  Zo kunnen kinderen hun problemen op een aangename manier verwerken. Bovendien heeft NEI therapie snel effect. Uiteraard werken deze voordelen ook voor volwassen.

NEI therapie voor balans in je leven

Onverwerkte emoties kunnen leiden tot lichamelijke klachten of psychische klachten. Dit kun je daarom het beste zo snel mogelijk aanpakken. Het vinden van de juiste balans in je leven is niet alleen belangrijk voor jezelf. Ook de mensen die je liefhebt, of waarmee je samenwerkt varen er wel bij. Een mens in balans is immers vaak gelukkig en dit heeft ook invloed op je omgeving. Met NEI therapie is de juiste balans op een prettige manier te bereiken. VIVRE! Coaching in Oosterbeek helpt je hier graag mee verder.