Reiki

een alternatieve, Japanse geneeswijze

Reiki is een uit Japan afkomstige therapie. De term bestaat uit twee Japanse karakters: Rei 霊 (geest) en ki 気 (energie of levenskracht). Een Reiki behandeling stimuleert het zelf herstellend vermogen van je lichaam.
Reiki is een alternatieve geneeswijze waarbij met de handen op het lichaam of zelfs op afstand wordt gewerkt. Deze methode is gebaseerd op overdracht van energie, ook wel ‘universele levensenergie’ genoemd. De overdracht van energie helpt je lichaam en geest zichzelf te genezen. Reiki ziet lichaam, geest en ziel als één geheel. Daarom kan je lichaam en geest de overdracht van energie bij een Reiki behandeling zelf aanwenden op de punten waar dit het meest nodig is.
Mensen die een Reiki behandeling ondergaan, voelen zich vaak vitaler, evenwichtiger en ontspannen. Daarom wordt een Reiki behandeling veelal bij psychische klachten ingezet.

Reiki zorgt voor balans in lichaam en geest

Maar Reiki leidt ook tot het verminderen van lichamelijke pijn. Het werkt zelfs voor een blauwe plek of een verstuikte pols. De Reiki energie zorgt altijd voor een betere balans tussen lichaam en geest.

Reiki is geschikt voor iedereen

Reiki behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden. Het zijn subtiele, aangename behandelingen en daarom vooral voor kinderen prettig. Een Reiki behandeling vindt bij voorkeur plaats in een behaaglijke, sfeervolle atmosfeer. De patiënt ligt ontspannen op een behandeltafel en zal gedurende de behandeling vaak een aangenaam gevoel ervaren. Dit uit zich in ontspanning, balans of soms zelfs wat slaperigheid.

Reiki gaat goed samen met traditionele medische zorg

Omdat Reiki een spirituele behandelmethode is, kan het prima worden ingezet naast de traditionele geneeswijzen. Vaak helpt een Reiki behandeling bij een langduriger genezingsproces, zoals psychotherapie of andere trajecten in de medische zorg. Omdat Reiki voor meer evenwicht tussen geest en lichaam zorgt, zal dit het genezingsproces de juiste steun in de rug geven.

Een Reiki Cursus volgen

Met enige regelmaat geef ik Reiki cursussen. Ik werk met kleine groepjes (hooguit 6 personen), zodat er voldoende persoonlijke aandacht is voor iedereen. Deze cursussen geef ik op een externe locatie in Oosterbeek. Als je liever een individuele Reiki cursus volgt, kan dat in mijn praktijk. Neem hiervoor contact met mij op, dan plannen we samen een datum.

 

 

 

 

Reiki is een vorm van alternatieve geneeskunde die prima samen kan gaan met een reguliere, medische behandeling. Het is echter nooit een vervanging van reguliere medische zorg!